Creëer in 6 weken een magische self practice die jou ruimte, rust en balans brengt

De volgende editie start in het najaar.

Dit wil ik! Zet mij op de wachtlijst

Ontdek de magie van yoga, leer meer over de energetische en filosofische aspecten en transformeer naar de beste versie van jezelf.

Integreer yoga en meditatie in je dagelijks leven en ervaar dat je tot meer in staat bent dan je denkt!

 

ruimte

In het online Self Practice Programma help ik je om een self practice te starten die je vol kunt houden omdat je deze daadwerkelijk wilt doen! Juist als je hier geen tijd voor hebt en het moeilijk vindt om een nieuwe gewoonte te creëren.

In 6 weken tijd leer je meer over het energetische en filosofische aspect van yoga, zodat je ook de magie en diepgang achter de houdingen kunt ervaren. Gaandeweg ontdek je hoe je de lessen die je tijdens jouw self practice leert kunt toepassen in je dagelijks leven voor een leven in balans, met veerkracht en in vrijheid.

The succes of yoga does not lie in the ability to perform postures,

but in how it positively changes the way we live our life and our relationships.

Herken je dit?

 

◌ Het lukt je niet om structureel een gewoonte te creëren, ook al ervaar je regelmatig de voordelen van yoga en meditatie.
◌ Je ervaart veel druk en stress en vindt het daardoor extra lastig om tijd voor jezelf vrij te maken.
◌ Je laat je soms meetrekken in de snelle flow van het leven of de energie van anderen. Hierdoor raak je de verbinding met jezelf kwijt en sta je niet stil bij wat je echt nodig hebt.

◌ Je weet niet goed hoe je jouw yoga- en/of meditatie practice kunt aanpassen naar je gemoedstoestand, waardoor je practice ondersteunend wordt.
◌ Je bent nieuwsgierig naar het filosofische en energetische aspect van yoga.

Self Practice

‘Getting to know your authentic self is the most important connection.’ – Lalah Delia

Self Practice Cursus

Stel je eens voor,

Je maakt iedere dag tijd voor jouw self practice en ervaart daardoor meer ruimte, rust en veerkracht. Er is een diepe connectie met jezelf ontstaan wat rust en zelfvertrouwen geeft en helpt om goed voor jezelf te zorgen. Je weet dat je alleen op die manier er ook voor anderen kunt zijn. 

Je luistert naar de signalen die je lichaam geeft in plaats van deze te negeren en maar ‘door te denderen’. Je lichaam voelt krachtig en ontspannen tegelijk en dit is precies hoe jij in het leven staat. Je bent flexibel en veerkrachtig en beweegt soepel mee met de constante veranderingen in het leven. 

Je leeft vanuit je hart in plaats vanuit je hoofd en dat voelt goed! 

‘Voordat ik met het Self Practice programma meedeed, vond ik het erg moeilijk om ruimte voor mijzelf te vinden als moeder van 3 kinderen tussen de o en 3 jaar. Als er dan tijd was vond ik het lastig om die aan een practice te besteden. De drempel was erg hoog geworden en de inspiratie en motivatie erg laag.

Door inspiratie, support en motivatie vanuit Anne vond ik de weg naar de mat terug en raakte ik opnieuw geïnspireerd en gemotiveerd om yoga op te pakken. Ik leerde hoe ik kleine self practice momenten kan creëren en hoe ik in die kleine momentjes toch ook diepgang kan vinden. Ondanks de dagelijkse drukte lukt het me nu om vrijwel elke dag ruimte te maken voor een practice. Ik word er echt heel blij van en ervaar er letterlijk meer ruimte door. 
Op de een of andere manier lukt het met daardoor ook om meer ruimte in te némen van de mat af. Iets wat ik niet gewend ben van mezelf maar zo fijn is!’

– Michelle

connect

Hoe werkt het praktisch gezien?

 

Het Self Practice Programma vindt plaats in een besloten online omgeving.

Het programma start op maandag 16 mei en eindigt op 27 juni (6 weken). Vanaf dag 1 start je jouw practice en word je liefdevol gemotiveerd om geen dag te missen door mij en de andere deelnemers!
Tijdens de cursus volg je elke maandagavond een ontspannende yogales die aansluit bij een verdiepingsmodule.
Aanvullend krijg je toegang tot het complete ReSpace Yoga platform vol yoga en meditatie lessen, zodat je direct en plaats onafhankelijk aan de slag kunt. Je behoud 3 maanden toegang tot het programma en de lessen en werkt vanuit het (digitale) ReSpace Yoga Werkboek. 

Je kunt het programma helemaal op je eigen tempo volgen. Maar je kunt ook juist de interactie aangaan met andere deelnemers zodat je elkaar kunt motiveren.

Na dit programma ondersteun jij jezelf met jouw unieke self practice die jou precies geeft wat je nodig hebt. Je hebt een manier gevonden om dagelijks een moment voor jezelf te maken en ervaart meer diepgang tijdens jouw yoga en meditatie practice thuis of in een yogastudio.

De modules

6 weken lang werk jij aan een nieuwe gewoonte!

Vanaf dag 1 start je met jouw practice. Iedere week leer je meer over het energetische en filosofische aspect van yoga. Je leert hoe jouw practice als spiegel kan werken en je tegelijkertijd situaties uit je dagelijks leven op de mat kunt uitwerken. Na 6 weken is er een nieuwe gewoonte ontstaan die jou iedere dag steun en balans geeft.

Module 1: Hoe start en behoud ik mijn self practice?
Module 2: Yoga filosofie
Module 3: Jouw yogamat als spiegel
Module 4: De chakra’s
Module 5: De Elementen
Module 6: Ons Fascia
*Het platform breid zich steeds verder uit met extra bonusmodules.

Aan het einde van het programma is een self practice niet meer weg te denken uit je dagelijks leven, het is onderdeel van je dag geworden.

Self Practice

Mijn verhaal

Anne Kluit Respace yoga

Iedere dag rol ik mijn mat uit


Ik adem, beweeg, doe wat houdingen, observeer en luister. Geen dag is hetzelfde en geen self practice is hetzelfde. 

Ik weet dat het uitrollen van de mat betekent dat ik tijd neem voor mezelf. Welk stukje van mijn lichaam heeft vandaag ruimte nodig? Waar kan ik loslaten? Waar kan ik mezelf meer versterken en bij elkaar brengen? Welke emotie zit vast en kan ik ruimte geven?
Mijn practice is een gewoonte geworden die me helpt om verder te ontwikkelen als mens en om te leven vanuit mijn hart en intuïtie. Het maakt dat ik veerkrachtig ben als persoon en daardoor niet alleen goed voor mezelf zorg, maar ook voor mijn zoontje. 

Juist op het moment dat ik geen tijd of zin heb om op de mat te stappen, kies ik ervoor om het wél te doen omdat ik weet dat dit de momenten zijn waarop ik het juist nodig heb. Met gezonde tegenzin stap ik de mat op, maak ik ruimte voor mezelf en met een voldaan gevoel verlaat ik de mat.
Ik weet inmiddels dat het niet gaat om hoe lang je practice duurt, zelfs niet eens wat je doet, maar het gaat erom dat je tijd maakt voor jezelf. 

Ik kan mezelf ondersteunen en dragen, zelfs op de momenten dat het voelt alsof de grond onder mijn voeten wegzakt. De mat ligt er altijd voor me en brengt met terug in mijn kracht. 
Dit gun ik iedereen! 

Yoga is niet alleen iets dat ik elke dag op de mat ‘doe’, het is een manier van leven geworden. Lees hier meer over mijn yoga reis.

 

 

‘Ik startte met het  Self Practice Programma met burn-out klachten en zonder yoga ervaring. Het programma heeft ervoor gezorgd dat er veel op zijn plek viel. Mede daardoor kon ik aan mezelf werken en voel ik dat ik nu aan het opkrabbelen ben.  
Ik doe nu bijna iedere ochtend een yogales van 20 minuten en maak overdag tijd voor een mini-practice zoals een ademhalings oefening of gronden. En ik weet nu dat ik niet altijd hoofd- en nekpijn hoef te hebben door een simpele oefening die ik iedere dag voor het slapen gaan doe.

Ik heb de afgelopen weken van meerdere mensen te horen gekregen dat ik nu straal en een heel andere persoon ben dan die zij de afgelopen tijd hebben gezien. En zo voel ik me ook! Lichter, tevredener en ik zit beter in mijn vel.’

– Wendy 

Dit programma is voor jou als je: 

◌ Een duurzame en ondersteunende self practice wilt starten. Het maakt niet uit hoe lang je yoga beoefent (ook geschikt voor beginners).
◌ De magie van yoga wilt ervaren binnen een practice die verder gaat dan de houdingen. 
◌ Meer wilt leren over het energetische en filosofische aspect van yoga, zonder direct een opleiding tot yoga docent te volgen.
◌ D
e discipline wilt ontwikkelen om een dagelijkse yoga practice vast te houden.
◌ Open staat voor zelfontwikkeling en je de reis naar binnen wilt maken.
 
◌ Van yoga en meditatie 
een levensstijl wilt maken.
◌ 
Je terug wilt keren naar een staat van ontspanning, wilt leven in het huidige moment.

 

Dit programma is niet voor jou als:

◌ Je meer wilt leren over de houdingen en asana-techniek binnen yoga, hier ligt de nadruk niet op. Maar er zijn binnen het lesaanbod op het platform genoeg lessen die zich daar wel op richten. Ook al zal je zeker de fysieke voordelen van yoga ervaren en je soepeler, sterker voelen. Wij richten ons binnen de programma op het creëren van een unieke self practice die energetisch bij jou past.
◌ Als je niet bereid bent om te investeren in jouw gezondheid en welzijn.
◌ Als je vast wilt houden aan oude gewoontes.

 

‘When things change inside you, things change around you.’