Select Page
Manifesteren, dé wetenschappelijke methode voor geluk?

Je kan er niet meer omheen. Manifesteren is hot! Maar wat is het? En wat kan je ermee? In deze blog neemt Suzanne je mee in de wereld van manifesteren en krijg jij iets heel waardevols in handen: de wetenschappelijk bewezen formule waarmee je jouw dromen kan verwezenlijken. Luister je liever? Onderaan deze blog vind je de podcast met Suzanne waarin we de kracht van manifesteren uitgebreid bespreken! 

Wat is manifesteren?
Manifesteren is mindblowing! Het is supergaaf en eigenlijk de kennis die al eeuwenlang wordt overgedragen via verschillende geloven maar zeker ook via de yogafilosofie. Nú is er wetenschappelijk bewijs voor deze methode vanuit de kwantumfysica.

Manifesteren betekent eigenlijk dat je met je gedachtes je eigen toekomst creëert. Wat?! Ja echt waar. Je gedachtes hebben zoveel power!

Okey, hier wil ik meer van weten. Hoe zit dit?

Het zit zo. Jij bepaalt zelf wat je denkt, wat je overtuigingen zijn en wat je vervolgens doet. Dit heeft te maken met je verleden en wat je hebt meegemaakt. Aan de hand van je verleden heb je jezelf geprogrammeerd wat leidt tot automatisch, en misschien ook wel saboterend, gedrag. 95% van ons gedrag komt hier uit voort. Slechts 5% van ons gedrag is het gevolg van een een bewust keuze. Maar er is hoop! 

Nog niet zo lang geleden hebben wetenschappers ontdekt dat je hersenen neuroplastisch zijn. En dit betekent dat je nieuwe neurologische verbindingen kan aanmaken en oude kan laten verdwijnen. Oftewel, je kan jezelf herprogrammeren.

Nieuwe gedachtes leiden dus tot nieuwe hersenverbindingen die weer leiden tot nieuwe overtuigingen én daarmee tot nieuw gedrag. Hoe vaker je nieuwe gedachtes herhaalt, hoe meer je je gedraagt naar die nieuwe gedachtes en overtuigingen. Dit is nu je “automatische”  gedrag.

Maar hoe leidt het herprogrammeren tot mijn nieuwe toekomst?
Door jezelf te herprogrammeren straal je een nieuwe energie uit (dit kunnen ze meten in de eenheid Herz.). Alles en iedereen bestaat namelijk uit materie maar ook uit energie. 

Energie trilt op verschillende frequenties. Je trekt dan ook de energie aan die je uitzendt, als een soort magneet. Noem het aura of energiesignatuur. Iedereen en alles om ons heen trilt op een bepaalde energiefrequentie. Met je intenties zendt je energie uit, met je hart (emoties) trek je bepaalde energie aan. Dit gebeurt in het kwantumveld; de interactie met de allerkleinste deeltjes waardoor jouw gedachtes zich manifesteren. Hoe sterker het signaal is dat je uitzendt, hoe meer energie je op die frequentie aantrekt. Een daarmee ontstaat een soort momentum waarbij jouw intentie/gedachte als het ware omklapt naar de werkelijkheid.

Are you still with me? Dit is een vrij technisch verhaal en als je er meer van wilt weten, google dan ‘kwantumveld’,  ‘waarnemerseffect’ en/of ‘collapsing the wave’. Of kijk filmpjes hierover op YouTube. Het is geen abracadabra…it’s science!

Hoe manifesteer ik nu precies, wat is de ‘formule’?
Okey, super interessant die theorie, maar hoe manifesteer ik nu mijn droomleven, droombaan, gezondheid, liefde, huis….etc.? Dit doe je aan de hand van een meditatie die bestaat uit verschillende stappen.

Voordat je begint met mediteren, is het belangrijk om te weten wát je wilt manifesteren. Schrijf dit op als hoofdintentie en maak er een soort filmscript van met specifieke scenes, hoe het voelt, wat je doet, wat je nieuwe overtuigingen zijn en welke emoties je voelt.

Je schrijft het op alsof de intentie zich afspeelt in het nu. Alsof je het al hebt, alsof je het al bent. Mijn hoofdintentie is “Ik leef mijn purpose”. Daarbij heb ik tien sub intenties geformuleerd om de hoofdintentie specifieker uit te werken. Allemaal in positieve zin. Dus niet vanuit tekort, maar vanuit vertrouwen en overvloed. Dit laatste is super belangrijk en sowieso life changing!

Okey….here we go. Dit is de formule, dit zijn dé stappen.

1.Open je hart
Ga rechtop zitten en vertraag je ademhaling. Word rustig. Je ademhaling (hart) communiceert met je hersenen en die gaan bij een tragere ademhaling naar een lagere frequentie. Dan ga je met je aandacht naar je hart en benoem je alle dingen waar je dankbaar voor bent, waar je liefde voor voelt en de dingen die je mooi vindt aan jezelf. Hiermee open je je hart zodat je de emoties die bij jouw intentie horen (later in de meditatie) makkelijk kan oproepen.

2. Connectie maken met het kwantumveld
In deze stap vertraag je jouw ademhaling nog meer. Je ademt heel lang uit. Hierbij ga je naar een nog lagere hersenfrequentie, van beta naar alfa/teta. Hierdoor kom je in je onderbewustzijn en kan je je gedachtes herprogrammeren, want je analytische brein staat uit. Het kan ook helpen om je te focussen op het plekje tussen je wenkbrauwen om steeds iets dieper te gaan en helemaal stil te worden. Je bent nu in een soort van zelfhypnose, je denkt niet meer aan je to-do lijstjes of wat je gister hebt gegeten, maar je bent helemaal in het NU. Denk je toch aan gister, dan creëer je weer hetzelfde als gister en niet je nieuwe toekomst. Je kunt in het moment ook nooit twee verschillende signalen uitzenden. Je kan niet onzeker en zelfverzekerd tegelijk zijn.Nu ben je klaar om je potentie aan te wijzen in het kwantumveld.

3. Zet een heldere intentie
Je bent nu heel rustig en heerlijk ontspannen. Dan is het de tijd om naar om je diepste verlangen te gaan: zet je hoofdintentie. Je begint te voelen alsof de intentie in het nu plaatsvindt, alsof het er al is. Je hersenen weten namelijk niet wat echt is of wat niet (denk aan soldaten met PTSS). De sleutel ligt bij het authentiek voelen alsof het zo is, zodat je emoties in lijn zijn met je intentie. Hierdoor verandert jouw “signaal” en trek je deeltjes op jouw huidige energiefrequentie aan.

4. Maak de beelden nog echter, versterk de bijbehorende emotie

Visualiseer de scenes die horen bij jouw intentie en voel de emoties (vertrouwen, blijdschap, overvloed, vrijheid, waardig te ontvangen, liefde, dankbaarheid) die daarbij horen. Hoe sterker de emotie hoe hoger de trilling en hoe sterker het signaal dat je uitzend in het kwantumveld en hoe sneller je de toekomst naar je toetrekt.

5. Dankbaarheid voor wat je hebt gemanifesteerd

Voel nu de oprechte dankbaarheid voor wat je hebt gecreëerd. Je hersenen ervaren het dan alsof het er al is. Net zoals je dankbaar bent voor een cadeau dat je hebt gekregen. Je zet je hersenen in de modus dat je het al hebt. Je maakt nieuwe hersenverbindingen, nieuwe overtuigingen en emoties aan, die passen bij jouw intentie. Door je dankbaar te voelen is je energiefrequentie heel hoog en trek je sneller je intentie aan. Ook heel belangrijk hierbij: voel je waardig om te ontvangen.

6. Check
Dan vraag je om een teken van het universum, om te “checken” of je echt contact hebt gemaakt met deze liefdevolle intelligentie. Die alles in het werk stelt om jouw intentie vanuit je hart, werkelijkheid te maken. Je vraagt hierbij of het naar je toe mag komen op onverwachte wijze. Zo kan je het ook loslaten, want dat is de volgende stap.

7. Nu laat je je intenties los
Je gaat niet analyseren wanneer en hoe het gebeurt, je leeft in vertrouwen dat het naar je toe gaat komen. Misschien wel de moeilijkste stap van allemaal!

8. Herhaal je script zo vaak mogelijk
Zodat de nieuwe neurologische verbindingen steeds sterker worden en je nieuwe gedachtes en de bijbehorende energie uitstraalt. Zodat je jouw nieuwe toekomst naar je toe trekt. Het kan weken, maanden of zelfs jaren duren. In ieder geval duurt het 3-4 weken totdat je echt al verschil gaat merken. In je gedachtes, overtuigingen en gedrag.
Zit je niet lekker in je vel, geef jezelf hier dan ook de ruimte voor. Laat de meditatie even zitten, want je kunt in de lagere emotie geen hogere energie aantrekken.

9. Gedrag en Houding
Je neemt het gedrag en de houding (rechtop lopen, zelfverzekerd, rustig, kalm, zachte blik) aan die horen bij je intentie. Zo versterk je het effect van je meditatie ook in de “echte” wereld.

10. Onderneem actie
Het blijft niet alleen bij mediteren en visualiseren, maar het is ook belangrijk om in actie te komen. Om risico’s te nemen, om in lijn met je intentie te gaan leven. Ga uit je comfort zone en overwin je angsten en overtuigingen. Doe je nog dingen vanuit angst, tekorten? Durf dan andere beslissingen te nemen. Het mogen ook kleine stapjes zijn. Je hoeft niet meteen je baan op te zeggen, maar het mag zeker wel!

Is het dan allemaal zo maakbaar?

Kan je echt door te denken wat je wilt, dit ook ‘zomaar’ realiseren? Bottom line: ja. Maar tegelijkertijd ook Nee. Het is namelijk essentieel dat je overtuigingen en emoties in lijn zijn met je intentie. Het kan dus zijn dat je jezelf nog blokkeert door gedachtes, overtuigingen en emoties die niet passen bij jouw intentie. Daar mag je dan eerst nog aan werken.

Verder geef ik je de tip: laat de controle los, stop met analyseren hoe het allemaal zou moeten verlopen. Laat het naar jou toekomen. Leef en denk in vertrouwen en gun jezelf die hoge energie, om uit te stralen én te ontvangen.

Ten slotte mijn allerbeste tip: via @cosmiclife.nl kan je meditaties en werkboeken downloaden om hier mee aan de slag te gaan.

Suzanne de Man Levitate Health

Deze blog is geschreven door Suzanne de Man van @levitate.health. Zij was vroeger fiscalist en is nu yogadocent en epigenetisch therapeut in opleiding. Door verschillende aspecten te verbinden; voeding, beweging en de kracht van manifesteren, brengt ze jouw gezondheid naar een hoger level. So you can levitate!

Hieronder vind je aflevering 2 van podcast De Moderne Yogi, waarin Suzanne je vertelt over manifesteren!